Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Yaz Aylarında Su Tüketiminin Önemi

İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Kıdır, yaz aylarında terleme ve buharlaşma sonucu artan sıvı kaybının yerine konmamasının organ fonksiyonlarını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Güneş çarpmasının hayati bir tehdit oluşturabileceğini belirten Doç. Dr. Kırdır, belirtileri fark edildiğinde hızlı müdahalenin önemli olduğunu söylüyor.

‘Yaz Aylarında Su Tüketimi Artmalı’

Sağlıklı bir vücut için suyun temel bir gereksinim olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kıdır, “Hücrelerin, dokuların ve organların görevlerini yerine getirebilmesi için yeterli su alımı şarttır. Özellikle yaz aylarında terleme ve buharlaşma sonucu artan sıvı kaybının yerine konmaması ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” diyor.

‘Risk Grubundakiler Dikkat’

Sıcak havalarda dikkat edilmesi gereken grupları belirten Doç. Dr. Kıdır, ileri yaştaki bireyler, kalp hastaları, diyabet ve hipertansiyon hastaları, böbrek yetmezliği olanlar ve çocukların sıvı kaybına karşı daha hassas olduklarını ifade ediyor. Bu kişilerin yeterli sıvı alımına özen göstermesi gerektiğini söylüyor.

‘Güneş Çarpması Hayati Tehdit Oluşturabilir’

Güneş çarpmasının ciddiyetine değinen Doç. Dr. Veysel Kıdır, “Uzun süre güneş altında kalmak ve yeterli sıvı alımı yapmamak vücut ısısının artmasına ve güneş çarpmasına neden olabilir. Bu durumda hemen serin bir yere alınmalı, kıyafetleri çıkarılmalı ve vücut suyla ıslatılmalıdır” diyor.

‘Meyve, Kola, Çay Suyun Yerini Tutmaz’

Su yerine meyve suyu, kola veya çay gibi içeceklerin tercih edilmemesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Kıdır, bu içeceklerin suyun yerini tam anlamıyla tutmadığını vurguluyor. Ayrıca, çay ve kahvenin idrar söktürücü etkisi nedeniyle sıvı kaybını artırabileceğini söylüyor.

‘Vücut Ağırlığına Göre Su Hesabı’

Yaz aylarında su ihtiyacının artacağını ifade eden Doç. Dr. Kıdır, genellikle kilo başına 35 CC üzerinden su ihtiyacının hesaplandığını belirtiyor. Ancak sıcak havalarda terleme ve buharlaşma ile yaşanan kayıpların göz önünde bulundurularak bu miktarın artırılması gerektiğini söylüyor.

Related Posts

Sucuk böyle pişmişse sakın yemeyin: Zehirliyor!

Sucuk, doğru pişirilmediğinde sağlığınızı ciddi şekilde tehdit edebilir. Bilinçsiz pişirme yöntemleri, zehirlenmelere yol açabiliyor. Peki, sucuk nasıl pişirilmeli?

Kalp Krizi Geçiren Yaşlı Adam Deniz Yoluyla Tahliye Edildi

Antalya’nın Demre ilçesinde 70 yaşındaki bir vatandaş, kalp krizi geçirmesi üzerine karadan ulaşımın olmaması nedeniyle Sahil Güvenlik ekipleri tarafından deniz yoluyla tahliye edildi. Zamanında yapılan müdahale sayesinde hayatı kurtarıldı.

“HealthTürkiye” platformuna üye olmayan kurumlar sağlık turizminden yararlanamayacak

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) Genel Müdürü Behlül Ünver, sağlık hizmeti sunan tüm kurumlar için HealthTürkiye platformuna üyeliğin zorunlu hale getirildiğini, 26 Eylül’den itibaren platforma kayıtlı olmayan kurumların sağlık turizmi faaliyeti yürütemeyeceğini bildirdi. USHAŞ Genel Müdürü Ünver: “Platform üzerinden 12 ülkenin vatandaşları Türkiye’ye gelirken kurumları takip edebiliyor. Bu sayede ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen faaliyetlerle mücadelede farkındalık oluşturuluyor” açıklamasında bulundu.

Modern çağda ilişkiler neden kısa ömürlü? Çiftleri tüketen 6 yaygın hata!

Modern çağda ikili ilişkilerin büyük bir kısmı, adeta bağ kurulamadan başlıyor ve aynı hızla son buluyor. Uzman Klinik Psikolog Aycan Koç, günümüzde ikili ilişkileri tüketen 6 yaygın hatayı anlattı.

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!